Parkeren

Rotterdam airport parkeren

Parkeren bij een vliegveld is altijd een heel gepuzzel. Het is een afweging tussen kosten, veiligheid, duur en natuurlijk de afstand tot de aankomsthal en de vertrekhal. Waar kun je bij het Vliegveld Rotterdam – Den Haag Airport nu het beste parkeren? Er zijn hier verschillende mogelijkheden met allemaal hun eigen specifieke voordelen. Op het vliegveld zijn diverse parkeerterreinen beschikbaar waar je zeven dagen per week, 24 uur er dag terecht kunt. In totaal zijn er 3.571 parkeerplaatsen op dit vliegveld. Het makkelijkst is om online te reserveren. Dit kan bij de parkeerterreinen P1, P2, P3, P6 en P10, waarbij bij P2 en P6 mogelijkheden zijn tot het opladen van elektrische auto’s. Als je kort wilt parkeren is P2 de beste optie. Deze lig het dichtste bij de aankomsthal en is perfect voor mensen die iemand moeten afzetten of ophalen. Een andere optie voor het ophalen of wegbrengen van iemand, is de ingang van de aankomst,- en vertrekhal.

Goedkoop parkeren?

Bekijk hier alle aanbiedingen voor goedkoop parkeren op Rotterdam Airport!

Kiss and Go parkeren

Hier is de zogenaamde “Kiss and Go” zoen en kun je maximaal 5 minuten staan om in te laden of uit te laden en afscheid te nemen. Als je parkeerplek nodig hebt voor langer tijd, is het aan te raden om gebruik te maken van P1, P3 of P7. Deze drie terreinen zijn speciaal voor auto;s die er meerdere dagen zullen staan. Het vliegveld voorziet ook in parkeerplekken voor minder validen. De plekken zijn te vinden op P1 en P3. Dit zijn tevens ook de goedkoopste optie voor minder validen. Het is niet mogelijk om parkeerplaatsen voor minder validen vooraf te reserveren. Alle parkeerterreinen voor auto’s zijn beveiligd met bewakingscamera’s en daarnaast is er ook een surveillance van beveiligers van het vliegveld en de Koninklijke marechaussee. Ondanks deze maatregelen weet je natuurlijk nooit of er iets kan gebeuren.

Openbaar vervoer

Het vliegveld is dan ook niet aansprakelijk bij schade of diefstal. In de omgeving zijn ook verschillende bewaakte en overdekte parkeerterrein te vinden. Op deze manier weet je zeker dat er echt niets kan gebeuren. Deze zijn echter vaak wel een stuk duurder dan de parkeerterreinen van het vliegveld zelf. Woon je zelf dichtbij een station? Reis dan naar Rotterdam Centraal en neem daar een bus naar het vliegveld. Dit duurt nog geen 20 minuten en het scheelt je ook nog eens parkeerkosten.

Reserveren en betalen

Op P2, voor de centrale hal, kun je betalen voor een parkeerplek. Hier vindt je betaalautomaten waar je met een pinpas kunt betalen of kunt kiezen voor contant of een creditcard. Ook kun je via de website een parkeerplaats reserveren. Dit s bijvoorbeeld verplicht als je gebruik wilt maken van de goedkoopste optie, namelijk het voordeel parkeren op P10. Online kun je overigens betalen met IDEAL of creditcard. Dit is zeker aan te raden, want het scheelt een hoop tijd bij aankomst en het is natuurlijk fijn om te weten dat er een plek voor je is en je niet meer heft te zoeken naar een parkeerterrein waar je nog kunt staan. Op Vliegveld Rotterdam – Den Haag Airport betaal je niet per dag, maar per 24 uur. Bij drie dagen parkeren betaal je op P1 en P3 37,50, bij P6 betaal je 60,- en op P2 112,,50. Alle parkeerterreinen liggen erg dicht bij de centrale hal op enkele minuten lopen. Als er dus een een parkeerplaats vol staat is de volgende nooit ver weg.

Andere vervoersmiddelen

Het is ook mogelijk om met andere vervoersmiddelen dan een auto, te parkeren bij het vliegveld. Als je met een brommer, snorbrommer, motor of fiets naar het vliegveld komt, is dit ook gene probleem. De plekken waar je deze vervoersmiddelen kunt parkeren zijn echter wel onbewaakt dus het is zaak dat je ze goed op slot zet zodat de kans op diefstal kleiner wordt. De parkeerplekken voor deze vervoersmiddelen, bevinden zich tegenover de bushalte en zijn gratis te gebruiken.